Duminica a XXI-a după Cincizecime, la biserica "Sf. Arh. Mihail și Gavril" din s. Batîr, r. Cimislia

În Duminica a XXI-a după Cincizecime, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a săvârșit Sfânta Liturghie în satul Batîr, raionul Cimislia.

În dimineața zilei, Vlădica Anatolie a fost întâmpinat de un grup de copii, ce cu glasurile lor îngerești au intonat cântarea: „Pre stăpânul și arhiereul nostru…”, Preasfințitul  rămânând profund impresionat.

Această zi a fost însemnată pentru studentul anului III al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Popenco Teodor, care a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama parohiei „Sf. Arh. Mihail și Gavril” din satul Batîr.

Pentru truda depusă în semn de recunoștință vlădica a decorat preotul-paroh protoiereul Simion Popovici cu medalia episcopală „Sf Mare Mucenic Gheorghe”. Cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, preoteasa Eugenia Popovici a fost decorata cu medalia mitropolitană „Sf. Cuv. Parascheva „.

La final, a fost oficiat un Tedeum, după care Preasfințitul Anatolie a mulțumit cititorilor comunității ce au contribuit la restaurarea și amenajarea bisericii, cu ocazia împlinirii a 100 ani de la deschidere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Galerie Foto

Vezi toate

Noi pe Facebook