Izvorul Tămăduirii - praznic închinat Maicii Domnului cinstit la Mănăstirea Sf. Cneaz Vladimir din Cahul

În fiecare an, în prima vineri după Paşte, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii – un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Fecioarei Maria în lucrarea mântuirii oamenilor. Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului.

Creştinii ortodocşi vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Aghiasma Mică. 

Și în acest an în săptămâna luminată la Mănăstirea Sf. Cneaz Vladimir din Cahul, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiască Liturghie de un sobor de preoți avându-l în frunte pe Preasfințitul Episcop Anatolie, în prezența unui număr mare de credincioși, care au venit să înalțe rugi Bunului Dumnezeu în această deosebită zi.

După oficierea Sfintei Liturghii, Vlădica Anatolie a decorat mai mulți slujitori și ctitori:

– decorat cu mitră prot. Teodor Tirsina, paroh s. Crihana Veche r-nul.Cahul, și prot. Rostislav Darusin paroh s. Etulia r-ul. Vulcănești.

– decorat cu paliță – prot. Ilie Prisacaru paroh s. Borceag r-ul. Cahul și ieromonah Ioasaf (Susanu) duhovnic administrator mănăstirea”Sf. Cneaz Vladimir”din Cahul.

– decorați cu cruce de protoiereu preotul Arcadie Cebanu clericul bisericii din s. Cîrpești r-nul. Cantemir.

– doi ctitori au fost decorați cu medalia episcopală Sf. Gheorghe, iar alții doi cu diplome arhierești.

La final Preasfințitul Anatolie a felicitat poporul binecredincios cu sărbătoarea și a mulțumit creștinilor care au sprijinit pe parcursul ultimilor ani această Mănăstire, jertfind fiecare după posibilitate pentru edificarea acestui sfânt așezământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Galerie Foto

Vezi toate

Noi pe Facebook