Sf. Apostol și Evanghelist Luca cinstit la Mănăstirea Sf. Cneaz Vladimir din Cahul

În ziua pomenirii Sf. Apostol și Evanghelit Luca la Mănăstirea cu hramul Sf. Cneaz Vladimir din Cahul, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiască Liturghie de un sobor de preoți avându-l în frunte pe Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat în prezența unui număr mare de credincioși, care au venit să înalțe rugi Bunului Dumnezeu în această deosebită zi.

Această zi a fost una deosebită și pentru diaconul Eugen Glodeanu, care s-a învrednicit de a fi hirotonit de către Vlădica Anatolie în treapta sacerdotală. Primind această treaptă a slujirii, nou-hirotonitul preot a primit şi îndemnuri părinteşti din partea Episcopului, care l-a îndemnat să fie la fel de râvnitor ca Sfinţii Apostoli care şi-au închinat deplin vieţile lor Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos.

În ajunul prăznuirii Sf. Mare Mucenic Gheorghe și a Sf. Mucenic Anatolie, Vlădica Anatolie a primit felicitările numeroșilor slujitori și credincioși prezenți la slujbă, printre aceștia numărându-se și Secretarul eparhial, Protoiereul Mihail Mungiu care a venit către Preasfinția Sa cu un emoționant cuvânt de felicitrare, urându-i Episcopului viață îndelungată și cât mai multe realizări bineplăcute pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar mai ales mulțumindu-i pentru toată truda pe care o depune pentru luminarea și îndrumarea clerului și poporului binecredincios.

La final Preasfințitul Anatolie a felicitat poporul binecredincios cu sărbătoarea și a mulțumit creștinilor care au sprijinit pe parcursul ultimilor ani această Mănăstire, jertfind fiecare după posibilitate pentru edificarea acestui sfânt așezământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Galerie Foto

Vezi toate

Noi pe Facebook