Soborul Sf. Prooroc Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului sărbătorit în rugăciune la Catedrala din Comrat

A doua zi după Sfânta şi dumnezeiasca Arătare, adică Botezul Domnului, Biserica a rânduit încă de la început a se prăznui soborul cinstitului şi slăvitului prooroc Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, căci se cădea a cinsti cu praznic pe cel ce a slujit la taina Botezului dumnezeiesc, punând mâna sa pe creştetul Stăpânului.

A devenit deja o tradiție, ca în a ceastă zi Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir să oficieze Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala „Sf. Ioan Botezătorul” din orașul Comrat, UTA Gagauzia.

Aici, Întâistătătorul a fost întâmpinat cu aleasă bucurie de către Preasfinţitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi de numeroşi credincioşi din regiune.

Mitropolitului i-a mai coliturghisit și Înaltpreasfințitul Sava, Arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari, Protopopul circumscripției Prot. mitr. Petru Cheleș, Duhovnicul-administrator al sfintei mănăstiri Ciuflea din mun. Chișinău, Preacuviosul Arhimandrit Nicolae (Roșca) și soborul de slujitori al Catedralei din Comrat.

În timpul serviciului divin, slujitorii Altarului dimpreună cu poporul binecredincios, s-au rugat pentru mijlocirea şi ajutorul Sf. Ioan – Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului nostru Iisus Hristos, în fața Tronului ceresc.

La finele Sfintei Liturghii s-a săvârşit un Tedeum la icoana Sf. Prooroc Ioan Botezătorul, după care Mitropolitul a felicitat creştinii din Comrat cu prilejul sărbătoririi hramului şi i-a îndemnat să fie cu dragoste și luare aminte față de învățătura Sfintei noastre Biserici Ortodoxe.

Cu un cuvânt de mulțumire a venit și Episcopul locului PS Anatolie, care a îndemnat creștinii din Comrat să fie uniți întru credința strămoșească și să păstreze intacte valorile moral-spirituale ale Bisericii și a înaintașilor noștri.

Drept amintire a rugăciunii comune de astăzi, pelerinii au primit în dar din partea Mitropolitului, iconițe cu chipul Sf. Ioan Botezătorul, spre binecuvântare și întărire duhovnicească.

Biroul de presă al Mitropoliei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Galerie Foto

Vezi toate

Noi pe Facebook