Vlădica Anatolie a liturghisit în s. Topala, r. Cimișlia

Sâmbătă 16 mai, Vlădica Anatolie a liturghisit în s. Topala, r. Cimișlia unde înconjurat de un sobor de preoți a oficiat slujba de sfințire a Prestolului bisericii cu hramul Sf. Cuv. Parascheva.

În cadrul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii, părintele paroh, Prot. Dumitru Martin, a fost decorat de către Episcop cu crucea cu pietre scumpe iar iereul Ioan Goreanu parohul bisericii cu hramul „Sf. Împ. Constantin și Elena” din s. Filipeni r. Leova, a fost ridicat în treapta de protoiereu.

Pentru slujbă vrednică și devotată Bisericii, mai mulți ctitori și binefăcători au fost decorați cu diplome arhierești.

După Liturghie s-a făcut înconjurul bisericii, iar mai apoi soborul preoţesc în frunte cu Vlădica Anatolie a săvârşit un Te-Deum de mulţumire.

La final, Preasfințitul Anatolie  s-a adresat cu un cuvânt de felicitare către adunarea binecredincioasă, menţionând meritele părintelui-paroh Prot. Dumitru Martin, în eforturile sale de consolidare a comunităţii ortodoxe din Topala. În acest context, Preasfinția Sa şi-a exprimat speranţa că şi în continuare, biserica din Topala va rămâne un centru spiritual de referinţă pentru educarea topălenilor în spiritul valorilor creştine tradiţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Galerie Foto

Vezi toate

Noi pe Facebook