Vlădica Anatolie a oficiat slujba sfințirii Prestolului la biserica din s. Ialpujeni, r. Cimișlia

În data de 7.02.2015, Vlădica Anatolie a efectuat o vizită pastorală în s. Ialpujeni, r. Cimișlia, unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie cu sfințirea Prestolului.

Alături de Episcop a coliturghisit protopopul raionului Cimișlia Prot. Nicolae Goreanu, precum și parohul bisericii din această localitate Prot. Alexei Teacă.

La Vohodul Mare, Vlădica Anatolie a înmânat următoarele decorații:

Părintele Alexei Teaca – parohul bisericii Sf. Irh.  Nicolae a fost decorat cu dreptul de a purta cruce de aur.
Părintele Mihail Balaban, parohul bisericii Sf. M. M. Gheorghe din Cimișlia, a fost ridicat în treapta de protoiereu.

La sfârșitul Liturghiei Preasfințitul Anatolie  a adresat un mesaj de felicitare preotului paroh, primarului și enoriașilor din Ialpujeni pentru realizările din ultima perioadă, care sunt o dovadă că comunitatea ortodoxă din această localitate este una vie și prosperă.

Primarul satului dl Ieremia Pașcanaen i-a fost oferită dimploma arhierească pentru buna colaborare realizată între Biserică și  școală.

Totodată Episcopul a înmânat dimplome arhierești ctitorilor bisericii din Ialpujeni, urându-le să sporească în lucrări frumoase spre binele Bisericii Ortodoxe.

La final a urmat o agapă frățească, oferită cu multă generozitate de gospodinele satului, care au pregătit cu multă dragoste bucate pentru toți cei prezenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Galerie Foto

Vezi toate

Noi pe Facebook