A avut loc întrunirea Profesorilor de Religie din raionul Cahul în satul Slobozia Mare

Noutăți și evenimente |01 Noiembrie 2015


    În ziua de 22 octombrie 2015 a avut loc întrunirea Profesorilor de Religie din raionul Cahul în satul Slobozia Mare.

   Începutul intruniiri a avut loc în  incinta Bisericii „Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil” s. Slobozia Mare, unde în frunte cu Secretarul Eparhiei de Cahul şi Comrat protoiereu Mihail Mungiu şi Protopopul de circumscripţia Cahul protoiereu Teodor Tîrsîna împreună cu soborul de preoţi din raionul Cahul au săvîrşit un Te-Deum de sănătate pentru bolnavul protoiereu Ioan Gheciv.

   La Liceul Mihai Eminescu din Slobozia Mare a urmat întîlnirea solemnă, cu tradiţionalul pîine şi sare  a participanţilor la întrunirea Metodică a Profesorilor de Religie din raionul Cahul. Şeful Direcţiei de Învăţămîn Cahul D-nu Valeriu Baban a venit cu cuvîntul de salut pentru participanţii la întrunirea Metodică, dorindui ca pe parcursul întruniirii să acumuleze noi informaţii utile pentru predarea Religiei. Cartea de vizită a Liceului Mihai Eminescu din Slobozia Mare a prezentat Directoru Liceului D-na Chiciuc Maria.

   Cuvînt de salut s-a oferit Secretarului Episcopiei de Cahul şi Comrat protoiereu Mihail Mungiu, care a transmis sincerele salutări şi urări de bine a Preasfinţitului ANATOLIE Episcop de Cahul şi Comrat, menţionînd importanţa conlucrării dintre Biserică, Şcoală şi Comunitate.

   Cuvînt de salut s-a oferit Protopopului circumscripţiei Cahul protoiereu Teodor Tîrsîna care a îndemnat  pe profesorii de Religie să se atîrne de acest obiect cu mai multă dragoste şi rîvnă.

 Cuvînt de salut s-a oferit Arhimandritului Petru şeful delegaţiei din Ucraina Mitropolia Odesei, Protopopiatul  raionului Reni, care l-a rîndul său a transmis caldele salutări din partea Protopopului circumscripţiei Reni, părintele Arhimandrit a menţionat importanţa conlucrării dintre Ţările vecine şi cu mult mai mult dintre protopopiatele vecine, a dorit un bun augur acestei conlucrăi mult importante.

„ În loc să spui Nu pot să fac asta, spune Nu mi-e frică să încerc.”( Jennifer Philbin).

 A urmat lecţia demonstrativă cu clasa-V cu tematica „ Omul vorbeşte cu Dumnezeu prin rugăciune”  condusă de protoiereu Constantin Busuioc parohul Bisericii „Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil” s. Slobozia Mare.

    „ Mintea este rece, inima e caldă, Ştiinţa e în minte, credinţa este în inimă”.

    În Sala festivă a liceului a urmat activitatea extracuriculară cu tematica: „ Am păşit pragul casei părinteşti”. Elevii Liceului cu străduinţa lor au dus pe toţi cu gîndul spre pragul casei părinteşti,  trezind  tuturor sentimentul de dragoste şi de tristeţe faţă de părinţi şi de fraţi. Mesajul copiilor a ajuns în adîncul inimii fiecărui.

(protoiereu Dionisie Grăjdeanu)