A avut loc ședința ordinară a Protopopiatului Cahul

Noutăți și evenimente |21 August 2017


Pe 21 august 2017 cu binecuvîntarea PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, în Biserica „Sfîntul Ierarh Nicolae” din satul Cîșlița Prut r-nul Cahul, s-a desfășurat ședința ordinară a Protopopiatului Cahul.

Ședința a fost prezidată de către Secretarul Episcopiei de Cahul și Comrat, Protopop al circumscripției Cahul Prot.Mitr. Mihail Mungiu.

Ședința a început cu un Te-Deum de mulțumire, la care Părintele Protopop a felicitat pe toți preoții cu sărbătorile precedente. În cadrul ședințeii au fost puse în discuție mai multe subiecte care țin direct de problemele și organizarea activităților în cadrul Protopopiatului și a parohiilor din Protopopiat. S-a discutat programul de lucru pe anul școlar 2017-2018.

În continuare a urmat mărturisirea preoților de către Duhovnicul Protopopiatului Cahul Prot.Mitr. Serghie Vidmichi. De vreme ce noi, ori aici, ori în viaţa cea viitoare, neapărat trebuie să ne întristăm pentru păcatele noastre, apoi este mai bine ca noi să facem aceasta aici decât în acea lume. De unde reiese aceasta ? Din cuvintele Psalmistului, precum şi din Evanghelie, adică Psalmistul zice: „Cine în iad se va mărturisi ţie ?” (Ps. 6, 6).