Acoperământul Maicii Domnului – Hramul bisericii din s. Carabetovca, r. Basarabeasca

Noutăți și evenimente |15 Octombrie 2015


​​​​​​Miercuri, 14 octombrie, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a poposit în mijlocul credincioșilor din s. Carabetovca, r. Basarabeasca, care în această zi de prăznuire a Acoperământului Maicii Domnului, își sărbătoresc hramul bisericii și a localității.

Episcopul, a fost întâmpinat de preotul paroh Ioan Jelihovschi și primarul satului dl Sergiu Răcilă, alături de numeroși credincioși veniți la slujbă.

La predică, Vlădica Anatolie a vorbit despre istoria praznicului de astăzi şi despre cinstea deosebită de care s-a învrednicit Maica Domnului, ocrotitoarea şi rugătoarea neîncetată a noastră către Dumnezeu.

„Astăzi, când sărbătorim Acoperământul Maicii Domnului, au sosit la noi mila şi îndurările ei. Iubiți credincioși, după Prea Sfânta şi de viaţă făcătoarea Treime, în ceruri, nu există altă persoană, altă faţă mai înaltă pe scara duhovnicească decât Maica Domnului. Aşa ne învaţă Biserica lui Hristos şi toţi dumnezeieştii învăţători ai Bisericii. Deci, pentru că Dumnezeu a înălţat pe Maica Domnului la atâta slavă şi cinste veşnică, ca să fie mai cinstită decât Heruvimii şi mai slăvită fără de asemănare decât Serafimii, adică mai presus de toate cetele îngereşti cu slava, cu puterea şi cu darul, să ştiţi că prin rugăciunile Prea Curatei Maici a lui Dumnezeu se ţine lumea aceasta până astăzi”, a menționat Episcopul.

Totodată, Vlădica Anatolie a felicitat locuitorii din Carabetovca cu ocazia celebrării hramului, îndemnându-i să se roage și mai departe cu aceiași smerenie față de Maica Domnului, pentru a ocroti acest sat cu bogate tradiții, sub Omoforul ei și pentru a mijloci în fața Mântuitorului pentru pacea și liniștea poporului dreptmăritor.

După Liturghie, credincioșii în frunte cu Arhiereul și slujitorii altarului au înconjurat sfânta biserică, după care a fost săvârșit un Te-Deum de mulțumire pentru toate binefacerile Domnului revărsate asupra cetății credincioșilor Săi robi.