Adunarea ordinară și darea de seama a preoților din Protopopiatele Cimișlia și Basarabeasca

Noutăți și evenimente |28 Martie 2016


La data de 28.03.2016 în incinta Bisericii cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din orașul Cimișlia a avut loc adunarea ordinară și darea de seama a preoților din Protopopiatele Cimișlia și Basarabeasca.
Adunarea a fost prezidată de Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat. În cadrul discuțiilor Preasfinția Sa a remarcat faptul că fiecare din tre cei chemați la preoție (episcopi, preoți, diaconi) sunt doar slujitori ai Domului și ”Împreuna lucrători cu Dumnezeu” iar credincioșii sunt ogorul lui Dumnezeu. (1 Corinteni, 3:1-13)
”Fiecare slujitor al Domnului este chemat să-și împlinească lucrul său, dar să nu uite niciodată că ”Nici cel ce sădește și nici cel ce udă este ceva, ci doar Dumnezeu care face să crească” atrăgându-se atenția în mod deosebit asupra faptului că este foarte dăunător pentru credincioși să fie atrași de o oarecare ”harizmă” a preoutului său, de felul care predică, cântă sau slujește și nu de Hristos și de Cuvântul Evangheliei Sale.
Când slujitorul Domnului se propovăduiește pe el însuși și leagă pe credincios de el și nu de Hristos, pune grav în pericol viața duhovnicească a credincioșilor. Fiecare slujitor ”Să ia aminte cum zidește, că o altă temelie nu poate să pună, în afară celei puse, care este Iisus Hristos”.
Sfântul Dimitrie al Rostovului spune: ”Iubirea de Dumnezeu a unui credincios este greșită când este aceeași cu iubirea de aproapele, deoarece în felul acesta Creatorul este pus pe aceeași treaptă cu creatura. Iubirea de Dumnezeu este Corectă când Făcătorul este iubit și cinstit mai presus de orice faptură”.

A consemnat Prot. Nicolae Goreanu, Protopop de Cimișlia