Adunarea preoţilor din protopopiatul de Cimişlia

Noutăți și evenimente |14 Februarie 2015


Vineri 13 februarie 2015 Cu binecuvîntarea Prea Sfintitului Anatolie Episcop de Cahul şi Comrat în Biserica Sf. Mc. Pantelimon a avut loc adunarea preoţilor din Protopopiatul Cimişlia care a fost condusă de protoereul mitr. Nicolae Goreanu protopopul r.Cimişlia.

În cadrul întrunirii preotul Alexei Teacă parohul Bisericii Sf. Irh. Nicolae din s. Ialpujeni a ţinut un referat cu tema ,,Taina Sfintului Maslu” arătînd importanţa acestuia în viaţa creştină şi mai ales folosul Sfintei Taine în perioada Postului Mare de care ne desparte cîtevai zile.

Tot în cadrul acestei adunări parintele protopop Nicolae Goreanu a îndemnat preoţii să fie precauţi la menţinerea curăţeniei în Sfintele Lăcaşe şi mai ales în Sfintele Altare.

Deasemenea preoţii au fost înştiinţaţi despre orarul de sosire prin parohii a moaştelor Sf. Mc. Pantelimon şi Icoana cu particică din moaştele Sf. Cv. Matroana.

În încheere preoţii au prezentat protopopului programul Liturcic care for fi săvîrşite in perioada Postului Mare în toate bisericile din ţinutul protopopiei de Cimislia.

Pr. Iurie Hemei