Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Cimișlia și-a prăznuit hramul

Noutăți și evenimente |28 August 2015


Astăzi, 28 august, biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din Cimișlia și-a prăznuit hramul.

Sărbătoarea a fost încununată de prezența în mijlocul credincioșilor din Cimișlia a Preasfințitului Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat.

Chiriarhul Eparhiei de Sud a fost întâmpinat în mod tradițional de soborul slujitorilor şi al enoriaşilor acestei parohii, condus de Preotul Paroh Nicolae Cristov.

Totodată creștinii prezenți au avut marea bucurie să se închine Sf. Moaște a Sf. Ierarh Spiridon, care au fost aduse spre închinare în centrul raional Cimișlia.

În continuare Preasfinția Sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

La slujbă au participat un număr mare de credincioși din parohie, reprezentanți ai administrației publice locale precum și numeroși invitați.

După slujbă, Vlădica Anatolie a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură referitor la semnificația marelui praznic al ”Adormirii Maicii Domnului”.

La final, Preotul Paroh Nicolae Cristov adus mulțumiri PS Anatolie pentru bucuria făcută credincioșilor parohiei prin prezența Preasfinției Sale la hramul bisericii, dar și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători.

Potrivit tradiției, soborul slujitor alături de credincioși au înconjurat biserica parohială și au rostit ectenii pentru toți ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt lăcaș.