Bucurii duhovnicești în a doua zi a prăznurii Învierii Mântuitorului Catedrala episcoaplă din Comrat

Uncategorized |14 Aprilie 2015


În cea de a doua zi a prăznurii Învierii Mântuitorului, mulțime de credincioși și-au îndreptat pașii spre Catedrala episcoaplă din Comrat, pentru a împărtăși marea bucurie a Învierii Mântuitorului cu Preasfințitul Episcop Anatolie, precum și clericii catedralei.

Într-o atmosferă și o bucurie pe măsura Sărbătorii, Episcopul, slujitorii și enoriașii, și-au vestit reciproc Vestea cea Mare, că HRISTOS A ÎNVIAT!, mulțumind într-un cuget Domnului că și-a învrednicit turma de a petrece în pace și liniște marea și atât de dorita sărbătoare.

În continuarea serviciului divin, a fost înconjurat sfântul lăcaș cu citirea Evangheliei, după care a fost săvârșit un Te-Deum de mulțumire.

În continuare, Vlădica Anatolie a felicitat pe toți cei prezenți cu prilejul Sfintelor Paști, subliniind numărul impresionant de credincioși care, în pofida oboselii fizice au participat la slujba de noapte a Învierii.

Tot în această zi Episcopul l-a decorat cu Cruce de protoiereu pe părintele Serghei Velicsarov, cleric al bisericii cu hramul Nașterea Domnului din or. Ceadâr-Lunga.

Mai târziu, Părintele chelar Teodor Dimcioglo a exprimat Preasfințitului Anatolie urări de bine şi recunoştinţă din partea tuturor slujitorilor prezenţi, pentru grija părintească şi pentru bucuria de a trăi împreună cu Preasfinţia Sa bucuria Învierii lui Hristos.