Cuvînt de felicitare de ziua poliției

Noutăți și evenimente |18 Decembrie 2014


Cu binecuvîntarea Episcopului Anatolie, preoții responsabili au mers astăzi, 18 decembrie, la Inspectoratul de Poliție pentru a participa la sărbătoarea festivă. Acest eveniment a avut loc și în orașul Cantemir unde preotul Igor Ciobanu a ținut următorul cuvînt de felicitare:

„Domnule șef al Inspectoratului, domnilor ofițeri, subofițeri, colaboratori ai organelor interne, veterani și civili angajați ai inspectoratului.

Permiteți-mi să vă felicit cu această zi mare pentru toți – dumneavoastră. Dorindu-vă ca curajul,tăria de caracter, devotamentul față de țară și misiunea care o desfășurați să vă însoțească mereu. În eceste momente de sărbătoare aducem mulțumiri și recunoștință din partea Episcopiei de Cahul și Comrat, din partea departamentului militar cît și din partea mea personală pentru munca plină de sacrificii care o îndepliniți într-u beneficiul și liniștea cetățenilor de bună credință din raionul nostru, cît și din țară. Căci ordinea publică este fundamentală pentru bunul mers al societății, iar instituția d-voastră este chemată să contribuie la păstrarea acestei ordini.

Poate sînt momente nu atît de ușoare unde se cere de a interveni, și faceți lucrul acesta neținînd cont de obstacolele care apar în cale. Pe parcurs vă dorim o mai amplă colaborare cu biserica; preoții învață legea, poruncile lui Dumnezeu, frica de păcat, dar d-voastră învățați, ajutați oamenii să învețe legea statului.

Este o lucrare, într-u binele poporului. De aceea vin cu sincere urări de sănătate și putere de muncă, dorindu-vă încă și noi importante realizări în greaua și nobila misiune pe care o desfășurați. Și o mică atenție din partea noastră vă dăruiesc această sfințită icoană a Sfîntului Mucenic Gheorghe, care a fost un mare viteaz, rugînd pe Sfîntul să fie mijlocitor înaintea Domnului pentru toți care vor cere ajutor și vor înălța rugăciuni la El. Să trăiți împreună cu familiile. Mulți ani! Doamne ajută!” (Pr. Igor Ciobanu)