De Nașterea Maicii Domnului, PS Episcop Anatolie a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia Sadaclia

Noutăți și evenimente |22 Septembrie 2015


De hramul satului și a bisericii din Sadaclia – Nașterea Maicii Domnului, PS Episcop Anatolie a săvârșit Sfânta Liturghie praznicală în această parohie.

În dimineața zilei, Pr. Protopop Valentin Afanasie împreună cu mai mulți slujitori l-au întâmpinat pe Vlădica Anatolie, primind pe rând binecuvântarea Arhiereului.

Un dublu prilej de bucurie pentru creștinii din Sadaclia a fost și împlinirea a 130 ani de la zidirea bisericii de piatră din localitate.

În timpul serviciului divin, Părintele Paroh Valerian Jelihovschi a fost decorat de către PS Anatolie cu Ordinul „Meritul Bisericesc” gr. II pentru munca depusă cu multă osârdie spre renovarea parohiei, în cadrul Protopopiatului, dar și spre binele Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În continuare, a fost săvârșit înconjurul bisericii cu citirea celor 4 Evanghelii, iar după Te-Deum, Vlădica  Anatolie a felicitat credincioșii cu ocazia frumoasei sărbători și a apreciat în mod deosebit truda Părintelui Paroh Valerian Jelihovschi, urându-i multă răbdare, sârguință și sănătate încă mulți ani înainte.