Donatie de carte ortodoxa pentru Penitenciarul Nr-1 Taraclia

Noutăți și evenimente |20 Noiembrie 2015


In cadrul sistemului penitenciar,preotul capelan este reprezentantul Bisericii,intr-o lume care nu l-au cunoscut pe Dumnezeu,sau oameni care au fost departe de biserica.

In inchisori capelanul nu face altceva decit sa indeplineasca porunca Mintuitorului din Evanghelia de la Matei cap.25.(31-46),,in temnita am fost si ati venit la Mine”.

In datoria preotului capelan se include:oficierea serviciilor divine,vizite,consiliere individuala sau in grup,conferinte si alte activitati de suflet.

Cele mai mari probleme cu care se confrunta un detinut sunt problemele sufletesti,care apar in urma constringerei vointei libere;ca rezultat nimeresc in diferite crize si stari sufletesti.Pentru a gasi raspuns la multimile de intrebari care apar in fata unei personae private de libertate este nevoie nu numai de preot dar si de continua legatura cu Dumnezeu prin rugaciunea si citirea permanenta a cartilor religioase.

In acest context la data de 12 noiembrie 2015,biblioteca institutiei de detentie din or.Taraclia a fost suplinita cu circa 600 carti,reviste,brosure cu continut ortodox,cu peste 300 de titluri.

Donatia a fost facuta de Manastirea,,Sf.Mironosite Marta si Maria”din Causeni,cu staruinta preotului capelan a Penitenciarului Nr-1 Taraclia ,prot.Ilie Prisacaru.

De mentionat ca donatiile de carti cu continut religios sunt binevenite in biblioteca penitenciarului,unde se realizeaza educatia permanenta a persoanelor private de libertate care i-si largesc orizontul spirinual si intellectual.

Credem ca aceasta donatie va fi de folos sufletesc la toti cei 398 detinuti care-si ispasesc pedeapsa in Penitenciarul Nr-1 Taraclia.

A consemnat capelanul institutiei prot.Ilie Prisacaru.