Duminica a 7-a după Paşti | PS Episcop Anatolie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Mr. Mc. Gheorghe” din s. Porumbrei, r. Cimișlia

Noutăți și evenimente |29 Mai 2017


În Duminica a 7-a după Paşti, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Mr. Mc. Gheorghe” din s. Porumbrei, r. Cimișlia.

Chiriarhul Episcopiei de Cahul și Comrat a fost întâmpinat de protopopul raionului Cimișlia Prot. mitr. Nicolae Goreanu.

Pentru activitatea desfăşurată în cadrul Bisericii şi pentru merite deosebite, la Vohodul mic, Episcopul Anatolie a decorat trei preoți:

– Preotul-paroh Dorin Leorda a fost avansat în treapta de protoiereu.

– Prot. Ioan Gârleanu din s. Lipoveni r. Cimișlia a fost decorat cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe.

– Prot. Gheorghe Cigolea din s. Troeţcoe a fost decorat cu dreptul de a purta cruce de aur.

În cuvântul rostit, ierarhul a explicat credincioșilor importanța credinței în dobândirea mântuirii. În cadrul predicii, Preasfinția Sa a subliniat faptul că datoria creștinului de a cunoaște adevărurile de credință și de a le trăi în viața de zi cu zi.

PS Anatolie a vorbit celor prezenţi şi despre filantropia din Biserica primelor veacuri, când, după Sfânta Liturghie, se binecuvântau alimenteleși hainele aduse de credincioşi pentru cei săraci şi bolnavi.

După Sfânta Liturghie a fost sfințită cantină socială, edificată în conlucrare cu autoritățile locale și enoriașii satului Porumbrei.