Duminica a IV-a după Rusalii la Catedrala episcopală din Cahul

Noutăți și evenimente |29 Iunie 2015


Preasfințitul Episcop Anatolie, a oficiat în Duminica a IV-a după Rusalii, Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală din Cahul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit, Vlădica Anatolie a evidențiat importanța credinței pentru viața oamenilor:

„Să căutăm să ascultăm cuvântul lui Dumnezeu și să fim credincioși pentru că am văzut din cuvintele Sfântului Apostol Pavel cât de importantă este credința pentru viața noastră actuală, pentru a fi oameni de succes în familie și societate, pentru a reuși să învingem toate greutățile și ispitele pe care le întâmpinăm în viața noastră.

Să lăsăm pe Mântuitorul Iisus Hristos să se apropie de sufletele noastre, El cel ce a venit în lume ca să ia umanitatea din ființa noastră, dar și tot ceea ce El trebuie să transforme din rău spre bine.

În același timp, în această unire deosebită, să ne împărtășească din Firea Sa dumnezeiască toate calitățile de care noi avem nevoie ca să ne putem ridica la această chemare a credinței, o chemare care ne face să primim adevărurile Sfintei Evanghelii, să fim lucrători ai dragostei”, a îndemnat Preasfințitul Episcop Anatolie.