Duminica a treia după Paști (a Mironosițelor) la Catedrala episcopală din Cahul

Noutăți și evenimente |16 Mai 2016


În Duminica a treia după Paști (a Mironosițelor), credincioșii prezenți la Catedrala episcopală din Cahul au primit binecuvântarea arhierească a Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, care a oficiat Sfânta Liturghie în locașul de cult, alături de un sobor de preoți și diaconi. 

Potrivit sinaxarului din Penticostar în această zi cinstim pe femeile purtătoare de miruri de mare preţ care s-au dus să ungă trupul Mântuitorului în ziua Învierii Sale din morţi. Tot în această Duminică se face pomenire de Iosif cel cu bun chip sau de neam nobil şi de Nicodim, care au fost martori ai îngropării Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În cuvântul de învățătură, PS Anatolie a evidențiat slujirea plină de devotament a femeilor mironosițe față de Mântuitorul Iisus Hristos, care sunt adevărate modele pentru femeile creştine, sărbătorite în această duminică.

După încheierea Sfintei Liturghii, Vlădica Anatolie le-a felicitat pe toate mamele, surorile, soţiile și bunicile, care au participat la slujbă, în ziua femeii creştine, și le-a oferit câte-o floare în semn de respect și prețuire.