Duminica a VII-a după Pogorârea Duhului Sfânt, la Catedrala Episcopală din Cahul

Noutăți și evenimente |23 Iulie 2017


Biserica Ortodoxă s-a aflat, ieri, 23 iulie 2017, în Duminica a VII-a după Pogorârea Duhului Sfânt. Cu acest prilej, la Catedrala Episcopală „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din orașul Cahul, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat.

La slujba de la Catedrala Episcopală „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” au luat parte numeroși credincioși din orașul Cahul.

În cuvântul predicatorial PS Episcop Anatolie a explicat pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii (Vindecarea a doi orbi și a unui mut în Capernaum, Matei 9, 27-35).

De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Anatolie i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să înmulțească rugăciunea și faptele bune: „Noi care suntem mădularele Bisericii lui Hristos, deodată cu predicarea cuvântului Evangheliei, trebuie să săvârșim și faptele credinței, să alinăm suferința, să-i ajutăm pe oameni să se elibereze din situații grele, din durere, din necazuri, din tot felul de ispite, de legături care îngreuiază și întristează viața lor”.

După Liturghie, Vlădica Anatolie a săvârșit un Tedeum de mulțumire către Bunul Dumnezeu, după care preoții au miruit credincioșii, urându-le sănătate trupească și sufletească și binecuvântare de la Domnul.