Duminica de după Botezul Domnului la Catedrala episcopală din Comrat

Noutăți și evenimente |25 Ianuarie 2016


În Duminica de după Botezul Domnului, zi în care se face și pomenirea Sfântului Cuvios Teodosie cel Mare, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a liturghisit la Catedrala episcopală din Comrat.

Arhipăstorul, înconjurat de soborul preoţilor şi diaconilor slujitori ai Catedralei episcopale, a înălțat în timpul Sfintei Liturghii rugăciuni pentru pace, unitate și izbăvire de vrăjmași, pentru întărirea noastră în Credinţă şi păstrarea valorilor moral – spirituale în societatea noastră.

În cuvântul de învățătură adresat la final credincioșilor, Preasfinția Sa a evindențiat virtuțile Cuviosului Teodosie desprinse din viața acestuia, arătând că el a fost nu numai cel care a pus bazele vieții monahale de obște, ci și un mare apărător al credinței noastre ortodoxe.

Totodată, Vlădica Anatolie a îndemnat creștinii prezenți la rugăciune și pace. Apelul fiind făcut în contextul protestelor violente organizate săptămâna trecută în centrul Chișinăului.

La final, credincioșii prezenți au primit binecuvântare arhierească, după care au mers în liniște și pace spre casele lor.