Festival-concurs ,,Să trăiţi, Să-nfloriţi”

Noutăți și evenimente |24 Decembrie 2016


Vineri, 23 decembrie 2016, în incinta Palatului raional de Cultură Cahul a derulat Festivalul raional al tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă „Să trăiţi, să-nfloriţi!”, întrunind cele mai alese colective de copii din diverse localităţi, care valorifică şi promovează tradiţiile şi obiceiurile sărbătorilor de iarnă. Au fost etalate în scenă cîntece de stea, colinde, urături și căprile tradiţionale.

Spiritul sărbătorilor de iarnă ne aduc nu numai frumuseţea acestui anotimp, dar şi un prilej de bucurie şi emoţii pentru toată lumea. Cel mai emoționant și frumos lucru în cadrul acestor sărbători sunt tradițiile, care în raionul Cahul stau la loc de cinste. În cultura noastră tradiţională obiceiurile, datinile prezente în sărbătorile de iarnă sunt o componentă perenă, cu un caracter stabil, şi ocupă un loc deosebit.

Evenimentul are scopul de conservare şi valorificare a materialului folcloric ce se interpretează în perioada sărbătorilor de iarnă, precum şi promovarea scenică a acestora. Festivalul se desfășoară sub patronajul Direcţiei de Învăţămînt Cahul în parteneriat cu Consulatul General al Romaniei la Cahul, Episcopia de Cahul şi Comrat şi Episcopia Basarabiei de Sud.

La finalul Festivalului premianţii au primit Diplome şi premii băneşti. Colindul este un dar de împărtăşire a bucuriei Naşterii Domnului, iar cei ce colindă se aseamănă îngerilor. Este foarte important să nu pierdem ceea ce ne-au lăsat strămoșii noștri.