Festivalul de colinde „Să trăiţi, Să-nfloriţi” – ediţia 2015

Noutăți și evenimente |24 Decembrie 2015


La 23 decembrie 2015, în pragul Sărbătorilor de iarnă, a avut loc la Palatul de Cultura din Cahul, Festivalul de colinde „Să trăiţi, Să-nfloriţi” – ediţia 2015, organizată de Direcţia de Învăţămînt Cahul, în parteneriat cu Consulatul General al Romaniei la Cahul, Episcopia Basarabiei de Sud şi Protopopiatul Cahul al Episcopiei de Cahul şi Comrat.

La eveniment au participat 20 de colective de elevi din localităţile: Cahul, Doina, Slobozia Mare, Tătărăşti, Crihana Veche, Manta, Andruşul de Jos, Borceag, Brînza, Cîşliţa-Prut, Larga Nouă, Trifeşti, Baurci Moldoveni, Bucuria, Taraclia de Salcie şi Văleni.

Micii artisti au încantat audienţa cu colinde, obiceiuri şi urături tradiţionale specifice zonei.

Nașterea Domnului, mai mult decât orice sărbătoare este sărbătoarea iubirii: „Așa de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a trimis pe Fiul Său în lume” ca să se nască și pe noi să ne izbăvească de păcat și cine va crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Episcopia de Cahul şi Comrat a fost reprezentată de Protopopul de Cahul protoiereu Teodor Tîrsînă.

La finalul Festivalului premianţii au primit Diplome şi premii băneşti. Colindul este un dar de împărtăşire a bucuriei Naşterii Domnului, iar cei ce colindă se aseamănă îngerilor.