Hramul bisericii cu hramul „Sf. Treime” din s. Dezghingea, r. Comrat

Noutăți și evenimente |01 Iunie 2015


Biserica cu hramul „Sf. Treime” din s. Dezghingea a fost neîncăpătoare pentru mulţimea de credincioşi care a venit să se rogae de hramul localităţii. Vechea localitate are şi frumoase tradiţii. De hram lumea evlavioasă vine la biserică, începând praznicul cu rugăciune.

Serviciul divin a fost oficiat de către PS Episcop Anatolie, înconjurat de un impunător sobor de preoţi, în prezența bașcanului dna Irina Vlah și alți oaspeți.

După slujbă s-a făcut înconjurul bisericii cu citirea Evangheliilor, apoi clerul dimpreună cu creştinii s-au adunat la o agapă creştină.

În cuvântul de felicitare Vlădica Anatolie a menţionat următoarele: „Creștinii din Dezghingea devin tot mai conştienţi de faptul că sărbătoarea religioasă începe în biserică. Hramul localităţii devine tot mai respectat. Printre enoriaşi vin numeroşi tineri. Gândul meu a fost dintotdeauna ca Biserica să fie o familie mare, unde ne-am aduna la rugăciune şi i-am mulţumi Domnului pentru toate darurile revărsate asupra noastră, a nevrednicilor”.

La final părintele protopop Petru Cheleș a mulțumit din numele tuturor celor prezenți oaspeților, în frunte cu PS Anatolie pentru bunăvoința de a împărtăși bucuria sărbătorii, subliniind că legătura prin rugăciune se face mereu simțită și ajută frații să treacă peste greutăți și să se bucure împreună de clipele cele blagoslovite, așa cum este cea de față.

Notă: Dezghingea este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Satul are o suprafaţă de circa 4.95 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 20.16 km. Dezghingea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 100 km de Chișinău. Satul Dezghingea a fost menționat documentar în anul 1811.