Hramul bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din s. Tvardița r. Taraclia

Noutăți și evenimente |27 Octombrie 2016


Cu flori tomnatice și multă bucurie, Vlădica Anatolie a fost întâmpinat de un grup de copii îmbrăcați în haine naționale.

În ziua pomenirii Sfintei Cuvioasei Parascheva, PS Anatolie le-a relatat la predică crâmpeie din viața Cuvioasei, arătând darurile duhovnicești cu care a fost însetrată de Bunul Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie PS Episcop Anatolie dimpreună cu soborul preoțesc au săvârșit un Moleben și au înălțat rugăciuni către Sfânta Cuvioasa Parascheva pentru sănătatea și bunăstarea localnicilor.

A urmat înconjurul bisericii cu citirea celor 4 Evanghelii, după care Arhiereul a venit cu un mesaj de felicitare adresat parohienilor din Tvardița cu ocazia Hramului, totodată mulțumind părintelui paroh Vladimir pentru dragostea jertfelincă pe care o manifestă în lucrarea sa misionară și pentru bunul mers a lucrurilor în parohia Tvardița.

La rândul său, părintele-paroh i-a mulțumit Episcopului pentru binevoința de a se afla în mijlocul credincioșilor din Tvardița, în această zi binecuvântată, menționând că și de acum înainte înainte cu nădejde în Bunul Dumnezeu, se va strădui să păstorească turma încredințată spre mântuirea sufletului și dobândirea Împărăției celei Cerești.