În Duminica a XII-a după Cincizecime, PS Anatolie, a liturghisit în parohia Acoperământul Maicii Domnului din or. Vulcănești

Noutăți și evenimente |23 August 2015


În Duminica a XII-a după Cincizecime, Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, a liturghisit în parohia Acoperământul Maicii Domnului din or. Vulcănești.

Vlădica Anatolie a fost întâmpinat de către părintele paroh Anatolie Rașenco, împreună cu un grup de copii care au format un coridor de flori vii.
La Sf. Liturghie au fost prezenți reprezentați din administrația orașului Vulcănești precum și numeroși creștini veniți să se roage alături de Arhiereul locului.

După citirea din Sfânta Evanghelie, Vlădica Anatolie a rostit un cuvânt de învățătură și explicînd pericopa evanghelică a zilei, de la Matei XIX, 16-26:

„Evanghelia acestei duminici este plină de învăţături duhovniceşti. În primul rând, învăţăm de la acest tânăr bogat, dar evlavios şi moral, că omul, chiar şi atunci când are o situaţie materială asigurată în lumea aceasta, bunurile materiale limitate şi trecătoare nu pot niciodată să ofere sufletului lui bucuria vieţii veşnice.

Sufletul omului, creat după Chipul lui Dumnezeu Cel veşnic şi infinit, este permanent în căutarea lui Dumnezeu Cel veşnic şi infinit, Cel netrecător şi nelimitat. E atât de doritor de veşnicie sufletul omului, încât nimic din lumea aceasta nu-l poate satisface pe deplin.

Din Evanghelia de astăzi învăţăm că nu este uşoară schimbarea vieţii omului şi orientarea ei pe calea desăvârşirii, că fără luptă şi întristare nu este posibilă părăsirea căilor greşite. Foarte adesea ne întristăm când Hristos, prin Evanghelie, ne cheamă să ne schimbăm viaţa, să dărâmăm idolii ascunşi în inima noastră, adică patimi camuflate, şi să lăsăm să vină în locul lor iubirea şi lumina lui Hristos. Totuşi, toate sunt cu putinţă când căutăm sincer viaţa veşnică şi cerem ajutorul lui Dumnezeu.

Să ne ajute Bunul Dumnezeu ca şi noi, cei ce ne aflăm în căutarea mântuirii, să putem împlini sfaturile cele bune ale lui Hristos-Dumnezeu, spre slava Preasfintei Treimi şi spre a noastră mântuire! Amin!”