În Duminica a XXI-a după Cincizecime, PS Episcop Anatolie a liturghisit în parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din s. Beșghioz, r. Ceadîr-Lunga

Noutăți și evenimente |25 Octombrie 2015


În dimineața zilei Vlădica Anatolie a fost întâmpinat de enoriașii bisericii din Beșghioz în frunte cu Protopopul circumscripției Prot. mitr. Petru Cheleș.

La predică, PS Anatolie a dat explicare pericopei evanghelice și s-a referit la însemnătatea cinstirii Sfinților Părinți, făcând o paralelă și la cinstirea sfintelor icoane, care din păcate în zilele noastre sunt atât de ponegrite de dușmanii Credinței Ortodoxe.

În timpul serviciului divin, parohul bisericii Prot. mitr. Petru Obretenov a fost decorat de către Episcop cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile deschise pînă la Heruvic, pentru osârdia depusă în Via Domnului, pentru îndrumarea credincioșilor și spre binele și mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe.

După Liturghie, slujitorii și credincioșii, în frunte cu PS Anatolie, au săvârșit un Tedeum de sănătate și mulțumire față de Bunul Dumnezeu pentru nespusele bunătăți revărsate asupra credinciosului Său popor.