În Duminica a XXIX-a după Cincizecime, Arhipăstorul a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcoaplă din Cahul

Noutăți și evenimente |20 Decembrie 2015


În Duminica a XXIX-a după Cincizecime, Catedrala episcoaplă din Cahul și-a deschis larg ușile pentru numeroșii creștini veniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către Preasfințitul Anatolie, pentru a petrece în rugăciune și pocăință această perioadă a Postului, premergătoare praznicului Nașterii după trup a Domnului nostru Iisus Hristos.

Chipul fiecărui creştin vorbea de trăirea profundă a momentelor liturgice, ce au puterea de a transpune pe cei cu credinţa vie şi curată într-un al spaţiu, străin de grijile şi preocupările secundare, lumeşti.

În deplină comuniunie euharistică, binecredincioasa adunare a rostit rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”, cu nădejde şi împăcare duhovnicească, ascultând cu multă dragoste cuvântul de învățătură a Preasfințitului Episcop Anatolie, care a explicat pericopa evanghelică a Vindecării celor zece leproși.

După Liturghie, Vlădica Anatolie a săvârșit un Te-Deum de mulțumire către Bunul Dumnezeu, după care preoții au miruit pe toți cei prezenți, urându-le sănătate trupească și sufletească și binecuvântare de la Domnul.