În Duminica după Nașterea Domnului, PS Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Ciuflea

Noutăți și evenimente |14 Ianuarie 2020


În Duminica după Nașterea Domnului, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, al Chișinăului și al Întregii Moldove, PS Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Ciuflea.

Episcopul de Cahul și Comrat a fost întâmpinat în dimineața zilei cu multă bucurie de către slujitorii și obștea Mănăstirii, în mijlocul cărora Preasfinția Sa este primit de fiecare dată cu dragoste fiască.

La Sfânta Liturghie, Preasfințitului Anatolie i-au coliturghisit: PC Arhimandrit Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii, împreună cu soborul de slujitori.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de corul Mănăstirii Ciuflea, dirijat de presbitera Olga Ghețiu.

La slujba arhierească au participat numeroși credincioşi, printre care în număr mare, tineri, adolescenți și copii.

În încheierea Sfintei Liturghii, PS Episcop Anatolie înconjurat de soborul preoțesc a oficiat un Te-Deum de sănătate, după care Preasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru participarea la Sfânta Liturghie, îndemnând întreaga suflare la o viață cucernică în dragoste față de aproapele și de cei mai necăjiți ca noi.

Tot în această zi, viețuitoarea Mănăstirii Ciuflea, schimonahia Melania a fost felicitată cu prilejul aniversării a 85 ani de viață, primind în dar din partea Părintelui Duhovnic Nicolae, o icoană, un calendar bisericesc și prescură cu chipul Maicii Domnului, cu alese cuvinte de felicitare prilejuite popasului aniversar.

Sursa: www.ciuflea.md