În s. Colibaş, r. Cahul a fost sfințit frigiderul de mare capacitate pentru depozitarea strugurilor de poamă

Noutăți și evenimente |10 Noiembrie 2015


În data de 6 noiembrie 2015 în s. Colibaş din r. Cahul s-a deschis Frigiderul de mare capacitate pentru depozitarea strugurilor de poamă. Conducătorul frigiderului este Asociaţia „ Strugur-Colibaş” condusă de d-nu Olteanu Gheorghe.

Oaspeţii evenimentului au fost întîmpinaţi cu tradiţionalul pîine şi sare, dar şi cu o frumoasă fanfără de copii. Apoi a urmat sfinţirea edificiului săvîrşită de către Protopopul circumscripţiei Cahul protoiereu Teodor Tîrsîna, Parohul s.Colibaş protoiereu Iurii Talmaci şi Parohul s. Brînza protoiereu Dionisie Grăjdeanu. La finalul sfinţirii părintele Protopop a felicitat pe cei prezenţi la eveniment dorindui sănătate şi pace, spor în ceia ce au pornit, este un lucru de folos şi util pentru localnici.

Cuvînt de felicitare s-a oferit Primarului satului Colibaş D-nului Dolgoniuc Ion, a menţionat importanţa acestui edificiu pentru localitatea Colibaş, deschizind noi locuri de muncă pentru localnici, se deschide o nouă perspectivă de a depozita şi realiza roada cu un preţ mai convinabil. D-nul Primar a mulţumit tuturor celor ce s-au implicat în acest proiect cu o perspectivă şi importanţă enormă pentru satul Colibaş.

Cuvînt de felicitare s-a oferit Vicepreşedintelui raionului Cahul D-nului Vlad Căşuneanu, a mulţumit asociaţie „ Strugur-Colibaş” pentru efortul pe care l-au depus în construcţia a astfel de frigider de o capacitate mare de depozitarea strugurilor de poamă, a mulţumit tuturor echipelor care au contribuit la construcţie, importanţa a astfel de edificii este enormă nu doar pentru localitatea Colibaş dar şi pentru întreg raionul Cahul.

Preşedintele Asociaţie „ Strugur-Colibaş” d-nu Olteanu Gheorghe a mulţumit în primul rînd asociaţiei şi celor care a contribuit la construcţia frigiderului, a povestit cu cîte greutăţi s-a întîlnit pe parcursul construcţie, dar necătînd la faptul acesta a reuşit cu brio să aducă la capăt acest proiect.

Protoiereu Dionisie Grăjdeanu