În ziua pomenirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, PS Episcop Anatolie s-a aflat în mijlocul creștinilor din Taraclia

Noutăți și evenimente |12 Iulie 2015


În ziua pomenirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, PS Episcop Anatolie, în prezența numeroșilor creștini veniți să petreacă această sărbătoare în curăție sufletească, după datina străbună, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Taraclia.

Credincioșii  și slujitorii, pătrunși de măreția evenimentului, s-au rugat dimpreună cu Vlădica Anatolie celor doi mari propovăduitori ai Evangheliei lui Hristos, pentru a mijloci pentru toți bine-credincioșii creștini în fața Dreptului Judecător și pentru a ocroti poporul cel iubitor de Dumnezeu de toată urgia și ispita cea pierzătoare.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, enoriașii au ascultat cuvântul de învățătură rostit de PS Anatolie, aflând despre faptele pline de sacrificiu și de credință ale Sfinților Apostoli Petru și Pavel, primind îndemnul de a lua aminte la viețile și la faptele lor pătrunse de dragostea pentru Adevăr.

A urmat slujba de sfințire a unui set de 7 clopote aduse și instalate recent, Episcopul citind rugăciune de sfințire și binecuvântare a clopotelor noi.

La finalul serviciului divin, ctitorii au primit din partea PS Episcop Anatolie înalte distincții bisericești, după care a Vlădica Anatolie a încercat personal dangătul melodios al clopotelor – simbol al trezviei duhovnicești și instrument milenar de chemare ca creștinilor la sfintele lăcașe.