Întâlnirea tinerilor ortodocși, București 2016

Noutăți și evenimente |10 Septembrie 2016


Pentru patru zile, tineri ortodocsi din intreaga lume am reusit sa ne intalnim la Bucuresti. In cadrul evenimentului am intalnit noi oameni ce impartasesc aceeasi credinta, am putut vedea modul lor de a gandi si felul cum actioneaza in societate.

In cadrul intalnirii am avut atat discutii de grup ce au vizat relatia tineri – biserica, cat si activitati menite sa ne ajute sa descoperim obiective turistice din Bucuresti. Diminetile au fost rezervate atelierelor de discutii, unde am dezbatut teme precum rolul invatamantului religios, cum ar trebui sa fie organizate in biserica activitatile cu tineretul, ce se poate face pentru a imbunatatii relatia dintre tineri si biserica. Dupa masa de pranz, am putut vizita Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, Muzeul National de Geologie, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” cat si Catedrala Mantuirii Neamului, unde am putut vedea stadiul lucrarilor de constructie.

Pe langa activitatile constructive si interactive, corurile improvizate in autobuzele menite sa ne asigure transportul spre diferite zone ale Bucurestiului, ne-au umplut de voie buna, ne-au ajutat sa ne imprietenim si a pornim diverse discutii.

La nivel de grup, cu ajutorul parintilor ce ne-au insotit, am reusit sa ne organizam atat pentru activitatile din timpul zilei cat si pentru a supraveghea tinerii minori ce ne-au insotit. Impreuna dand dovada de unitate si responsabilitate.

Intalnirea a luat sfarsit iar noi  suntem dornici sa punem in aplicare cunostintele dobandite in aceste zile. Sper ca vom putea ajuta la intarire relatiei dintre biserica si tineri.

In final, as dori sa multumesc Patriarhiei Romane pentru invitatie, Arhiepiscopiei Bucurestilor pentru gazduirea evenimentului, episcopului Anatolie pentru binecuvantare, sustinere morala si financiara, preotilor coordonatori pentru grija parinteasca , dar nu in ultimul rand, as vrea sa multumesc Bunului Dumnezeu, fara de care nimic nu ar fi cu putinta.

a consemnat Paul Goreanu