La Cahul a avut loc Adunarea eparhială a clerului Episcopiei de Sud

Noutăți și evenimente |01 Iulie 2015


În data de 30 iunie a.c.., în incinta Catedralei Episcopale din Cahul a avut loc adunarea eparhială a clerului episcopiei de sud.

Preasfinţitul Anatolie a deschis adunarea cu o rugăciune după care, Vlădica a venit cu o informație amplă, cu privire la diferite aspecte ce țin de organizarea activităților în cadrul parohiei.

Arhiereul a vorbit preoților despre obligațiile acestora în cazul deplasărilor pe cont personal în afara parohiei, care se pot efectua numai cu binecuvântarea și acordul Protopopului din circumscripție.

De asemenea, Preasfinţitul Anatolie a adus la cunoștința preoților legislația cu privire la suplinarea în parohie de către preot a funcției de președinte al consiliului parohial și a celei de staroste.

Totodată a fost luată în discuție și problema obiectelor bisericești contrafăcute în special a lumânărilor, Episcopul în mod special rugând clericii să procure lumânările precum și altă marfă bisericească din locurile autorizate.

Preasfinţia Sa a reamintit  tuturor binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Vladimir ce ține de consolidarea parteneriatului dintre Școală și Biserică, organizarea activității Direcției Metodice Mitropolitane, optimizarea procesului de predare a religiei în școli/școli duminicale, formarea continuă a preoților și a profesorilor de religie şi formarea profesorilor de religie în cadrul învățământului superior.

La finalul adunării a fost anunțată data următoarelor adunări, care urmează a fi desfășurate în data de 28 septembrie la Comrat și 29 septembrie la Cahul.