Liturghie arhierească în Parohia „Sf. Mare MC. Teodor Tiron” din satul Crihana Veche

Noutăți și evenimente |23 Februarie 2020


În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți (Duminica lăsatului sec de carne), PS Părinte Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica cu hramul „Sf. Mare MC. Teodor Tiron” din satul Crihana Veche, raionul Cahul

Alături de Preasfinția Sa, a coliturghisit, Prot. mitr. Mihail MUNGIU, Secretar eparhial și blagocin de Cahul, mai mulți clerici din Protopopiatul Cahul şi preotul-paroh protoiereul mitrofor Igor Niculescu.

Peste 200 de credincioși au participat la sărbătoarea duhovnicească, printre care și mulți copii și adolescenți îmbrăcați în port național.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică despre Judecata de Apoi (Matei 25:31-46). Această citire este în continuarea celor din duminicile anterioare şi învaţă că nu este suficient să Îl vedem pe Iisus, să ne vedem aşa cum suntem şi să ne întoarcem acasă la Dumnezeu ca fiul său rătăcitor. Biserica învaţă că, pe lângă cele de dinainte, mai este nevoie să devenim fiii lui Dumnezeu urmându-L pe Hristos, Fiul Său Unul-Născut şi văzându-L pe Hristos în fiecare om şi slujindu-i lui Hristos prin slujirea aproapelui nostru.

Mântuirea şi Judecata de Apoi vor ţine cont şi de fapte, nu numai de intenţii şi nici chiar mila lui Dumnezeu nu va fii suficientă fără a se ţine seama de cooperarea şi ascultarea personală. Toată evlavia şi rugăciunea trebuie să aibă ca scop ultim slujirea lui Hristos prin slujirea poporului Său.