Mesaj de condoleanțe adresat familiei nou-adormitului Protoiereu mitrofor Ioan Burlac

Noutăți și evenimente |17 Noiembrie 2016


Am aflat cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Protoiereului mitrofor Ioan Burlac, parohul bisericii „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Zubrești, r. Strășeni.

Pe tot parcursul vieții sale pământești, părintele Ioan a știut să fie alături de oameni, i-a iubit deopotrivă pe toți, și s-a implicat cu dăruire în viața Bisericii și ajutorarea apropelui.

Din numele Eparhiei pe care o cârmuiesc adresez sincere condoleanțe familiei îndurerate, fiilor duhovnicești și enoriașilor.

Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să odihnească sufletul părintelui în Împărăția Sa și să mîngîie sufletele celor rămași îndurerați de această despărțire. Dumnezeu să-l ierte!

+ ANATOLIE

Episcop de Cahul și Comrat

 * * *

Părintele Ioan Burlac s-a născut la data de 11 aprilie 1952, în s. Pistruieni, r. Telenești, într-o familie de creștini ortodocși.

 

A absolvit cu succes Seminarul Teologic din or. Odesa, în anul 1975, fiind un student râvnitor și cu dragoste față de Biserica lui Hristos.

La data de 4 octombrie, 1975 a fost hirotonit în treapta de diacon, iar la 14 octombrie, de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului s-a învrednicit de a fi hirotonit în demnitatea de preot, de către Mitropolitul de Odesa și Cherson, ÎPS Serghie (Petrov).

Pe parcursul activității sale pastorale și-a îndeplinit cu demnitate și jertfire de sine misiunea preoţească, în următoarele parohii: s. Lazovsc, r. Lazovsc, s. Cușmirca, r. Rezina, s. Micleușeni, r. Nisporeni, s. Dîșcova, r. Orhei, s. Peresecina, r. Orhei, s. Ciobalaccia, r. Cantemir, s. Zubrești, r. Strășeni.

A dus o intensă activitate pastorală în rândurile credincioșilor, fapt pentru care a primit majoritatea distincțiilor bisericești.

Părintele Ioan a fost un tată iubitor, care împreună cu presbitera sa, Elena au educat trei copii. Își iubea mult familia și se bucura nespus de realizările fiicei, Ecaterina și a feciorilor ce i-au urmat pe calea slujirii sacerdotale – Protodiaconul Constantin și preotul Eugen.

Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească cu drepții pe nou-adormitul robul Său, Protoiereul Ioan!