Pelerinaj pentru un grup de copii din Ciucur-Mingir la câteva mănăstiri

Noutăți și evenimente |14 August 2015


În data de 13 august 2015, cu binecuvântarea Prea Sfințitului Episcop Anatolie s-a organizat un pelerinaj cu un grup de copii din localitatea Ciucur-Mingir la mănăstirile Sf.Treime din localitatea Saharna, Adormirea Maici Domnului localitatea Țîpova și schitul Țîpova.

S-a propus ca copiii să vadă viața monahală pentru a cunoaște mai bine înțelegerea între călugări și relațiile din familie. Am considerat că dacă copiii vor vedea armonia si spiritul de dragoste în mănăstire, vor avea un exemplu clar al dragostei fără violență și al înțelegerii doar prin forța cuvântului. În fiecare mănăstire câte un călugăr le-a vorbit pe diverse teme precum ”Dragostea mişcă Universul,, ”Tradiții, rădăcini pentru viitor,, ”Familii unite, familii sănătoase,, etc.

După câteva ore bune de discuții, prezentări și întrebări, la care cu siguranţă că s-au găsit şi răspunsurile dorite, am plecat cu toţii spre casă. Pe drum, nu mai vorbea nimeni, semn că fiecare îşi fixa concluziile şi trăirile pe care le-a avut în aceste clipe petrecute la mănăstire, clipe desprinse parcă de realitatea atât de agitată şi de obositoare în care trăim, clipă de clipă.