Post, rugăciune și pocăință în Episcopia de Cahul și Comrat

Noutăți și evenimente |26 Februarie 2015


În data de 25 februarie, Catedrala episcoaplă din Comrat și-a deschis larg ușile pentru numeroșii creștini veniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite săvârșită de către Preasfințitul Anatolie, pentru a petrece în rugăciune și pocăință această primă săptămână a Marelui Post, premergător praznicului Învierii Domnului.

Conform rânduielii bisericești, Liturghia  Darurilor mai înainte sfințite, se oficiază în zilele de miercuri și vineri ale Postului Mare, precum și în joia Canonului celui mare din săptămâna a cincea.

În seara zilei de joi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, Vlădica Anatolie a citit Canonul cel Mare al Sf. Andrei Criteanul la caterala episcopală din Cahul în prezența credincioșilor veniți să pună început bun acestei perioade de înfrânare şi de sporire a rugăciunii pentru purificare şi înălţare duhovnicească.

Chipul fiecărui creştin vorbea de trăirea profundă a acestor momente sobre şi solemne, ce au puterea de a transpune pe cei cu credinţa vie şi curată într-un al spaţiu, străin de grijile şi preocupările secundare, lumeşti.

Canonul citit în această seară cât și toate celelalte rugăciuni și servicii divine tipice Postului Mare, au menirea de a ajuta creștinul să dobândească pocăința cea adevărată și smerenia, de aceea toți credincioșii sunt chemați la sfintele biserici pentru a se apropia de Dumnezeu și pentru a trăi Cuvântul Evangheliei.