Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a petrecut în rugăciune aniversarea celor 70 de ani de viață pământească

Noutăți și evenimente |03 Mai 2020


În Duminica a III-a după Paşti (a Sfintelor Femei Mironosiţe), cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, la Sfânta Mănăstire Ciuflea din Capitală a liturghisit Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat.

Vlădica Anatolie a petrecut în rugăciune aniversarea celor 70 de ani de viață pământească.

Alături de Preasfinția Sa au coliturghisit: PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnicul Mănăstirii Ciuflea, împreună cu clerul așezământului monahal.

Credincioșii nu au avut acces la slujbă, din cauza restricțiilor impuse în legătură cu răspândirea virusului Covid 19.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum de sănătate, după care, PC Arhimandrit Nicolae i-a adresat Preasfințitului Episcop Anatolie un cuvânt de felicitare, urându-i ca și de acum încolo, încă mulți ani, să fie stâlp de nădejde al Bisericii Ortodoxe din Moldova și să păstorească cu aceeași blândețe și înțelepciune poporul drept-măritor din Episcopia de Cahul și Comrat.

La rândul său, omagiatul a mulțumit Arhimandritului Nicolae și slujitorilor prezenți pentru că au fost alături de el la popas aniversar, dar mai ales le-a mulțumit pentru rugăciunea comună și gândurile senine, în aceste timpuri deloc ușoare.