Protoiereul Mitrofor Veaceslav Hortolomei a participat la aplicaţii militare peste hotarele ţării

Noutăți și evenimente |21 Septembrie 2015


Pentru prima oară în istoria Armatei Naţionale, preotul militar a participat la aplicaţii militare peste hotarele ţării. În cadrul exerciţiilor multinaţionale „Sea Breeze 2015”, unde au luat parte 14 ţări, a fost prezent şi un contingent format din 102 militari ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova, care s-a desfăşurat pe poligonul „Şirokii Lan” din regiunea Nikolaev Ucraina.

Cu binecuvîntarea Preasfinţitului ANATOLIE, în acest contingent a fost inclus şi preotul militar protoiereul Mitrofor Veaceslav HORTOLOMEI. Misiunea preotului a fost şi rămîne cea de rugăciune, de aceea înainte de plecare am săvîrşit un Te Deum de sănătate pentru toţ efectivul contingentului cu sfinţirea tehnicii militare.

În poligon înainte de fiecare aplicaţie petreceam discuţii duhovniceşti cu rugăciune şi binecuvîntare. Am avut mai multe întîlniri cu diferite persoane unde în discuţii primeam cele mai înalte calificative la toate şedinţele petrecute, inclusiv de la Comandantul Forţelor Maritime ale Ucrainei vice-amiralul Serghei GAIDUK.

Au fost zboruri cu helicopterul unde sau antrenat în evacuarea bolnavilor, deplasări pe mare cu corabia militară împreună cu tehnica militară la bord, cercetaşii şi-au demonstrat măiestria pe o insulă în mare, lupta corp la corp, sau petrecut trageri din mai multe tipuri de arme şi multe altele.

La sfîrşit am săvîrşit rugăciune de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate şi cu sentimentul de misiune împlinită am revenit în ţară. SLUJIM LUI DUMNEZEU ŞI PATRIEI!