PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a liturghisit în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din s. Zârnești r. Cahul

Noutăți și evenimente |15 Octombrie 2017


Liturghia praznicală a fost săvârșită de Preasfințitul ANATOLIE, Episcop de Cahul și Comrat, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Zârnești raionul Cahul în data de 15 octombrie 2017. Alături de Chiriarh au liturghisit Secretarul Eparhial, Protopop de Cahul Prot. Mitr. Mihail Mungiu și un sobor de preoți din protopopiatul Cahul.

La Vohodul mic, pentru truda depusă în binele Bisericii Ortodoxe din Moldova, preotul-paroh Protoiereu Serghie Groza a fost decorat cu binecuvîntarea Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Molodva, ÎPS Mitropolit Vladimir,cu dreptul de a purta Mitră. Parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” satul Cucoara raionul Cahul Ieromonah Claudian Cșeminschi a fost decorat cu dreptul de a purta Bederniță și Cruce de aur.

După Sfînta Liturghie slujitorii altarului și creștinii au săvîrșit un Te Deum de sănătate în frunte cu P.S. ANATOLIE. În cuvîntul său adresat credincioșilor, Prea Sfințitul ANATOLIE a felicitat călduros enoriașii cu ziua prăznuirii Sfăntul Mucenic Ciprian şi Sfînta Muceniţă Iustina.

Ierarhul a mulțumit părintelui paroh Serghie Groza pentru grija ce o poartă lăcașului sfînt, împodobire și menținere în bună ordine a sfîntului lăcaș, îndemnînd credincioșii să rămînă și în continuare uniți în dragostea pentru Dumnezeu și dorința arzătoare de mîntuire sufletească.

La final P.S. ANATOLIE a decorat cu Medalia Eparhială „ Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și Diplome Arhierești câțiva ctitori ai bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din satul Zârnești raionul Cahul.