PS Episcop Anatolie a liturghisit în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Pelinia, r. Drochia

Uncategorized |25 Aprilie 2015


În dimineaţa zilei, credincioşii din s. Pelinia, r. Drochia, cu mic, cu mare, l-au întâmpinat cu deosebită bucurie şi dragoste creştinească pe Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova – Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, care a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, recent renovată.

Serviciul divin, la care au participat alături de Înaltpreasfinţia Sa, Preasfinţitul Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat şi Preasfinţitul Nicodim, Episcop de Edineţ şi Briceni, a început cu sfinţirea sfântului lăcaş, după care, mai mulţi preoţi, printre care şi părintele-paroh Prot. Mitr. Petru Niculiţă, au primit din partea Mitropolitului alese distincţii bisericeşti, pentru munca depusă cu sârguinţă spre binele şi mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

După Liturghie, a fost oficiat un Te-Deum de sănătate, iar mai târziu Vlădica Vladimir a adresat un cuvânt de felicitare tuturor celor prezenţi, menţionând hărnicia şi evlavia creştinilor din Pelinia, dimpreună cu slujitorii Altarului şi îndemnând pe toţi să fie şi în continuare ascultători de Cuvântul lui Dumnezeu şi râvnitori întru săvârşirea celor bune şi de folos sufletului.

Mai târziu, Înaltpreasfinţia Sa a vizitat şantierul centrului social de pe lângă parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, unde a fost întâmpinat de către numeroşi copilaşi din localitate, care vor participa la activităţile cultural-duhovniceşti care se vor desfăşura aici odată cu încheierea lucrărilor de construcţie.

Binecuvântând începutul cel bun, Vlădica Vladimir a dăruit credincioşilor adunaţi iconiţe cu chipul Mântuitorului, care să le fie spre întărire duhovnicească şi amintire a acestei frumoase întâlniri.

Sursa: www.mitropolia.md