PS Episcop Anatolie a liturghisit la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău

Noutăți și evenimente |02 Iulie 2012


În Duminica a IV-a după Rusalii, Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din capitală a găzduit un serviciu divin oficiat de către Prea Sfinţitul Episcop Anatolie de Cahul şi Comrat.

Ca de fiecare dată, sfântul locaş s-a dovedit a fi neîncăpător pentru credincioşii dornici de a împărtăşi bucuria Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii cu slujitorii altarului şi de a mulţumi Bunului Dumnezeu pentru neţărmurita Sa bunătate şi dreptate neclintită.

După rânduială, în această duminică din Evanghelie a fost citită pilda despre vindecarea slugii sutaşului, motiv pentru care PS Anatolie a vorbit credincioşilor despre dragostea şi rugăciunea pentru aproapele, îndemnând pe fiecare creştin în parte să ia aminte la această întâmplare, rugându-se în fiecare ceas al vieţii atât pentru rude şi apropiaţi, precum şi pentru toţi fraţii şi surorile întru credinţă.

La finalul slujbei, arhiereul l-a decorat pe Prot. Mitr. Veniamin Onu, paroh al bisericilor din oraşele Vicenza şi Fidenza, Italia, cu medalia „Sf. M. Mc. Gheorghe”, înalta distincţie a Eparhiei de Comrat şi Cahul, pentru binefacerile făcute de vrednicul slujitor spre bunăstarea sfintelor lăcaşe din Episcopia de Sud. Cu acest prilej, părintele Veniamin a mulţumit PS Anatolie pentru decoraţie, declarând că şi în continuare va munci pentru întărirea credinţei dreptămăritoare atât în ţară, precum şi departe peste hotarele ei, acolo unde a fost rânduit să slujească lui Hristos.