PS Episcop Anatolie a slujit în parohia cu hramul „Maica Domnului de Cazani” din or. Ceadâr-Lunga

Noutăți și evenimente |31 Mai 2015


A doua zi de sărbătoarea Sf. Duh, PS Episcop Anatolie a slujit în parohia cu hramul „Maica Domnului de Cazani” din or. Ceadâr-Lunga. Această biserică este una din cele 4 biserici a orașului și este păstorită de părintele Serghei Lazarev.

În predica sa Vlădica Anatolie s-a axat pe binecuvântarea și edificarea familiilor cu mulți copii, familii numeroase care în vremurile noastre rămân tot mai puține

După oficierea Sfintei Liturghii, Vlădica Anatolie a decorat mai mulți slujitori și ctitori cu medalii și diplome arhierești. Părintele paroh Serghei Lazarev împreună cu preoteasa sa au fost menționați cu diplomă arhierească pentru cel de-al 11 copil.

La final Preasfințitul Anatolie a felicitat poporul binecredincios cu sărbătoarea și a mulțumit creștinilor care au sprijinit pe parcursul ultimilor ani această parohie, jertfind fiecare după posibilitate pentru consolidarea acestui sfânt așezământ.

Totodată Vlădica a apreciat și a dat drept exemplu creștinilor familia numeroasă a părintelui paroh Serghei Lazarev, care împreună cu preoteasa sa educă în duhul dragostei creștine cei 11 copii ai săi.