Sărbătoarea Sfântului ierarh Vasile cel Mare, la Catedrala episcopală din Cahul

Noutăți și evenimente |14 Ianuarie 2017


În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, Preasfințitul Părinte Anatolie, Episcop de Cahul şi Comrat, a oficiat sâmbătă 1/14 ianuarie 2017 Sfânta Liturghie la Catedrală episcopală cu hramul Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril.

În timpul serviciului Divin, secretarul episcopal, Prot. mitr. Mihail Mungiu a fost binecuvântat de a săvârși Sfânta Liturghie cu Uşile împărătești până la rugăciunea domnească Tatăl nostru, Protoiereul Ioan Gheceav a fost decorat cu ordinul „Meritul bisericesc” de gr. II, cu prilejul jubileului a 25 ani de slujire în faţa lui Dumnezeu, Protodiaconul Catedralei episcopale din Cahul sa învrednicit cu dreptul de a purta camilavcă.

De asemenea Dirijorul corului Catedralei din Cahul, preoteasa Lidia Mungiu a fost decorată cu ordinul Cuvioasei Parascheva.

În cuvântul sau, Ierarhul a evidențiat personalitatea duhovnicească a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, care prin scrierile teologice şi prin lucrarea socială desfășurată în comunitățile pe care le îndruma, a rămas în cinstirea Bisericii drept un model de trăire duhovnicească, care a așezat lucrarea filantropică alături de Liturghie.

La final, Vlădica Anatolie i-a binecuvântat pe toţi cei care au fost prezenţi la Sfânta Liturghie şi i-a semănat cu grâu şi dulciuri dorindu-le tuturor un an nou îmbelșugat plin cu roade duhovnicești.