Ședința Catedrei profesorilor de Religie din r-nul Cahul

Noutăți și evenimente |23 August 2017


Pe 22 august 2017 s-a desfășurat Ședința Catedrei profesorilor de Religie din r-nul Cahul la Liceul „I. Creangă” or. Cahul, prezidată de Șeful Adjunct al Direcției de Învățămînt Cahul, Șeful Catedrei Religie D-nul Valeriu Baban. 

D-nul Valeriu a raportat activitatea Catedrei Religie în perioada anului de studii 2016-2017, a mulțumit tuturor celor ce s-au iplicat în desfășurarea Seminarelor și Festivalurilor din r-nul Cahul. A raportat despre participarea la Seminarul Republican la Religie ,,Școala și Biserica: parteneriat pentru educație’’or. Ungheni.

La ședință s-a discutat și s-a pus la vot Proiectul Activității didactice a comisiei metodice a profesorilor de Religie din r-nul Cahul pe anul de sudiu 2017-2018, la care s-a votat și aprobat unanim.

La ședință a fost prezent Secretarul Episcopiei de Cahul și Comrat, Protopopul circumscripției Cahul Prot.Mitr. Mihail Mungiu, ce a menționat importanța activității active a preoților și profesorilor de Religie în cadrul instituțiilor de învățămînt.

„ A fi un profesor de Religie înseamnă a fi hotărît spre dăruire și spre jertfire. Atât vocația cât și talentul unui profesor de Religie trebuie considerate drept un dar devin, pentru a-l ajuta să învingă orice obstacol în: – Cultivarea spirituală a copiilor, a tineretului; -Înbogățirea conștiinței elevului cu convingeri spirituale; -Orientarea morală a elevului și dobândirea virtuților; – Pocăință în fața lui Dumnezeu.”