Sf. Apostol și Evanghelist Luca cinstit la Mănăstirea Sf. Cneaz Vladimir din Cahul

Noutăți și evenimente |05 Mai 2016


În ziua pomenirii Sf. Apostol și Evanghelit Luca la Mănăstirea cu hramul Sf. Cneaz Vladimir din Cahul, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiască Liturghie de un sobor de preoți avându-l în frunte pe Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat în prezența unui număr mare de credincioși, care au venit să înalțe rugi Bunului Dumnezeu în această deosebită zi.

Această zi a fost una deosebită și pentru diaconul Eugen Glodeanu, care s-a învrednicit de a fi hirotonit de către Vlădica Anatolie în treapta sacerdotală. Primind această treaptă a slujirii, nou-hirotonitul preot a primit şi îndemnuri părinteşti din partea Episcopului, care l-a îndemnat să fie la fel de râvnitor ca Sfinţii Apostoli care şi-au închinat deplin vieţile lor Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos.

În ajunul prăznuirii Sf. Mare Mucenic Gheorghe și a Sf. Mucenic Anatolie, Vlădica Anatolie a primit felicitările numeroșilor slujitori și credincioși prezenți la slujbă, printre aceștia numărându-se și Secretarul eparhial, Protoiereul Mihail Mungiu care a venit către Preasfinția Sa cu un emoționant cuvânt de felicitrare, urându-i Episcopului viață îndelungată și cât mai multe realizări bineplăcute pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar mai ales mulțumindu-i pentru toată truda pe care o depune pentru luminarea și îndrumarea clerului și poporului binecredincios.

La final Preasfințitul Anatolie a felicitat poporul binecredincios cu sărbătoarea și a mulțumit creștinilor care au sprijinit pe parcursul ultimilor ani această Mănăstire, jertfind fiecare după posibilitate pentru edificarea acestui sfânt așezământ.