Sf. Liturghie arhierească de sărbătoarea Naşterii Domnului la catedrala episcopală din Comrat

Galerie foto | Noutăți și evenimente |08 Ianuarie 2015


Naşterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea; că din tine a răsărit Soarele dreptăţii, Hristos Dumnezeul nostru… (Troparul praznicului)

Zilele de sărbătorire a Naşterii Domului nostru Iisus Hristos au fost prilej de bucurie duhovnicească, deopotrivă pentru enoriașii catedralei din Comrat cât şi pentru toți credincioşii Episcopiei de Cahul și Comrat.

Sărbătoarea Nașterii Domnului a fost pregustată în bucuria pregătirii, la slujbele speciale din preajma acestui praznic, la repetiţiile de colinde, împodobirea bradului, gătitul bucateor, în osârdia tuturor de a întâmpina pe Domnului curaţi în casele sufletelor şi în casele obşteşti.

În Ajunul Naşterii Domnului, după slujba Ceasurilor Împărăteşti a urmat Sfânta Liturghie. Credincioşii prezenţi la Liturghie au făcut catedrala episcopală din Comrat neîncăpătoare.

Au bucruat cu prezența la slujba praznicală reprezentanți ai autorităților publice locale în frunte cu vice primarul or. Comrat dl Tudor Gaidarji.

Preasfinţitul Episcop Anatolie a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a lăudat credinţa simplă, a omului smerit, care îl primeşte pe Hristos într-o inimă curată şi care trebuie să caracterizeze pe fiecare creştin.

La final Preasfinția Sa a dat citirii cuvântul pastoral al Preafericitului Patriarh Kiril la Nașterea Domnului, după care a felicitat creștinii, totodată așa cum este obiceiul în aceste zile deosebite, Vlădica Anatolie, a oferit daruri tuturor copiilor prezenți în sfântul locaș.

La rândul său parohul catedralei episcopale protoiereul Tudor Dimcioglo din numele slujitorilor și enoriașilor a mulțumit Preasfințitului Episcop Anatolie, pentru bucuria de a coliturghisi împreună și pentru dragostea și grija părintească, pe care o manifestă față de turma încredințată spre păstorire.