Sf. Liturghie arhierească în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din s. Tomai, UTA Găgăuzia

Noutăți și evenimente |23 Octombrie 2015


În ziua sărbătoririi Sf. Apostol Iacob, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a liturghisit în biserica cu hramul  „Adormirea Maicii Domnului” din s. Tomai, UTA Găgăuzia.

Serviciul divin, la care au participat alături de Preasfinţia Sa, un numeros sobor preoțesc, a început cu rânduiala de sfinţire a bisericii, după care, la Vohodul Mic, părintele-paroh Prot. Dumitru Plucci, a fost decorat de către Episcop cu Ordinul Bisericesc de gr. II, pentru munca depusă cu sârguinţă spre binele şi mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

După oficierea unui Tedeum, Vlădica Anatolie a adresat slujitorilor și enoriașilor un cuvânt de felicitare și de îndrumare părintească, îndemnând comunitatea, în frunte cu părintele paroh, să ia aminte la învățătura Evangheliei lui Dumnezeu și să propovăduiască învățătura Ortodoxă nu numai prin cuvânt, dar și prin faptă.
La rândul său, părintele Dumitru i-a mulțumit Episcopului pentru binevoința de a se afla în mijlocul credincioșilor din Tomai, în această zi binecuvântată, menționând că și de azi înainte cu nădejde în Bunul Dumnezeu, se va strădui să păstorească turma încredințată spre mântuirea sufletului și dobândirea Împărăției celei Cerești.