Sf. Mare Mucenic Gheorghe, cinstit de credincioșii din Taraclia

Noutăți și evenimente |06 Mai 2017


Sâmbătă, 6 mai, PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a participat la festivitățile prilejuite aniversării a două sute de ani de la târnosirea bisericii cu hramul în cinstea Sf. Mare Mucenic Gheorghe din orașul Taraclia, UTA Gagauzia.

Evenimentul a început cu săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în biserica Sfântului Gheorghe, din or. Taraclia.

La slujbă a onorat cu preznța, Președintele Republicii Moldova, Dl Igor Dodon, distinși oaspeți de la mănăstirea Zografu (Sf. Munte Athos, Grecia), precum și reprezentatul Mitropoliei de Varna (Bulgaria).

În timpul serviciului divin, Episcopul Anatolie împreună cu clerul slujitor și enoriașii a înălțat rugăciuni de mulțumire Atotțiitorului și bineplăcutului Său sfânt Gheorghe, pentru ocrotirea poporului binecredncios de vrăjmașii cei văzuți și nevăzuți.

În cuvântul predicatorial, Vlădica Anatolie a reflectat crâmpeie din viața și nevoințele Sfântului Gheorghe, Purtătorul de biruință.

Spre finalul serviciului divin, a fost înconjurat sfântul lăcaș cu citirea Evangheliilor, iar mai apoi s-a săvârșit un Tedeum de mulțumire, după care, Președintele Republicii, Dl Igor Dodon i-a adresat Preasfințitului Episcop Anatolie un cuvânt de felicitare, cu prilejul celebrării sfinților ocrotitori – Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință și Sfântul Mucenic Anatolie Stratilat. Excelența Sa i-a urat omagiatului ca și de acum încolo, încă mulți ani, să fie stâlp de nădejde al Bisericii Ortodoxe din Moldova și să păstorească cu înțelepciune poporul ce i-a fost încredințat spre păstorire.

După slujbă, PS Episcop Anatolie împreună cu Dl Președinte Dodon au mers pe jos până în centrul orașului Taraclia, unde au felicitat pe taraclieni cu prilejul hramului orașului Taraclia.