Sf. Părinți Ioachim și Ana – Hramul bisericii din Javgur

Noutăți și evenimente |23 Septembrie 2015


A doua zi după praznicul Naşterii Maicii Domnului, credincioşii ortodocşi de pretutindeni sărbătoresc pe Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana, părinţii Născătoarei de Dumnezeu.

Marți, 23 septembrie,  Parohia „Sf. Părinți Ioachim și Ana” din Javgur și-a sărbatorit hramul.

Cu acest prilej PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat a săvârșit Sfânta Liturghie și a resfințit prestolul și biserica. La inițiativa Protopopului de Cimișlia Prot. Nicolae Goreanu și cu binecuvântarea PS Episcop Anatolie, în următoarea perioadă se vor resfinți bisericile și prestoalele din cuprinsul Protopopiatului de Cimișlia.

La Dumnezeiasca Liturghie au participat o mulţime de credincioşi, care s-au rugat și au adus cinstire părinţilor Maicii Domnului.

Pentru merite deosebite în edificarea parohiei din Javgur, Pr. Paroh Mihail Ciobanu, a fost ridicat în treapta de Protoiereu. Totodată Vladica Anatolie a înmânat Ordinul Meritul Bisericesc gr. II, dl. Primar de Javgur Gheorghe Vacarciuc și diplome arhierești ctitorilor bisericii din această localitate. La fel, Părintele Vasile Bazatin, a fost decorat cu Ordinul Meritul Bisericesc gr. II, cu ocazia a 25 ani de slujire la Altarul Domnului și 50 ani de la naștere.

La final a fost săvârșit un Moleben de mulțumire și o rugăciune către Sf. Părinți Ioachim și Ana, după care a urmat înconjorul Bisericii cu Sf. Evanghelie, Icoane, Steaguri și stropirea enoriașilor cu aghiazmă de către PS Anatolie.